Zaničevanje policistov v javnosti – poziv PSS in hiter odziv v.d. GDP

V Policijskem sindikatu Slovenije smo z dopisom pod gornjo številko (prilagamo) 29. 6. 2022 pozvali v.d. generalnega direktorja Policije, gospoda mag. Boštjana Lindava, da v zvezi z zaničevanjem policistov v javnosti izvede vse potrebno in ustrezno zaščiti posamezne policiste ter Policijo kot institucijo.

Zaničevanje policistov v javnosti – poziv PSS in hiter odziv v.d. GDP

Dne 7. 7. 2022, smo prejeli odgovor v. d. generalnega direktorja Policije, v katerem navaja , da bodo v konkretnem primeru izvedli vse potrebne in pravno relevantne postopke v okviru možnosti, vključno z zaščito posameznih policistov kot tudi same institucije (celoten odgovor lahko preberete v prilogi). 

Veseli nas, da se besede novega vodstva policije in MNZ uresničujejo in sledijo napovedani vrnitvi k dialogu ter sodelovanju s socialnimi partnerji. Odzivnost vodstva Policije pozdravljamo. Verjamemo, da bosta konstruktivni socialni dialog in medsebojno sodelovanje pripomogla k vračanju temeljnih vrednot v poslanstvo Policije, s tem pa tudi k ponovnemu zaupanju ljudi v strokovno in neodvisno delovanje Policije.

Datoteke