Uniforma načelnikov in pomočnikov – poziv

Policijski sindikat Slovenije je na Ministrstvo za notranje zadeve in Generalno policijsko upravo v zvezi zadolžitev zastarelih uniform načelnikov in pomočnikov naslovil poziv.

Uniforma načelnikov in pomočnikov – poziv

Spoštovani,

s strani članstva smo bili obveščeni, da so načelniki in pomočniki načelnikov po vseh policijskih upravah ter ostali inšpektorji dobili v zadolžitev opremo – dele uniforme (modre in bele srajce, kravate ter čevlje), pri čemer pa so nekateri deli uniforme zastareli, zaradi nepravilnega skladiščenja uničeni, glavnina dodeljenih artiklov pa s krepko pretečenimi roki uporabe. 

Navajamo primere:

  • srajce, ki so sicer originalno zapakirane, so na robovih zaradi izpostavljenosti svetlobi močno porumenele (s pranjem tega ni mogoče odstraniti);
  • čevlji so bili izdelani davnega leta 2005 (deklaracija), zaradi česar so pretečeni absolutni roki uporabe, saj je pod vprašajem kakovost materiala po 17 letih skladiščenja.

Dodeljevanje opreme, ki ne izpolnjuje več pogojev za varno uporabo, je iz vidika varnosti in zdravja pri delu zaposlenih, nedopustno. Ni dvoma, da je dodeljena oprema zastarela in neuporabna, zato zaposleni takšen odnos delodajalca ne morejo razumeti drugače kot poniževanje in razvrednotenje njihovih delovnih mest in njihovega dela. 

Glede na navedeno vas pozivamo, da nam sporočite, ali bo (oziroma kdaj bo) sporna oprema zamenjana, kdo je odgovoren za nastalo situacijo in kakšni ukrepi bodo sprejeti, da do takšnih težav ne bo več prihajalo. 

Dne 15.4.2022 smo s strani MNZ prejeli odgovor, ki si ga lahko preberete v povezavi spodaj.

Datoteke