Pravna pomoč

Vsi člani Policijskega sindikata Slovenije imajo zagotovljen najvišji standard brezplačne pravne pomoči. Policijski sindikat Slovenije je v letu 2012 pristopil v kolektivno zavarovanje pravne zaščite pri specializirani zavarovalni družbi ARAG. Več v prispevku...

Pravna pomoč

Vsi člani Policijskega sindikata Slovenije imajo zagotovljen najvišji standard brezplačne pravne pomoči. Policijski sindikat Slovenije je v letu 2012 pristopil v kolektivno       zavarovanje pravne zaščite pri specializirani zavarovalni družbi ARAG, ki  je eden izmed največjih ponudnikov zavarovanj pravne zaščite na svetu. Člani so zavarovani tako v službenem kot v zasebnem času na območju Republike Slovenije in EU.

K 066 – Zavarovanje je sklenjeno pod posebnimi pogoji, kot dodatno zavarovanje pravne zaščite k zavarovanju, ki ga je sklenil Policijski sindikat Slovenije – PSS za svoje člane. Veljavnost tega zavarovanja je omejena s članstvom zavarovalca dodatnega zavarovanja v PSS. V primeru, da zavarovalcu članstvo v PSS preneha, je dolžan v skladu s 13. členom Splošnih pogojev za zavarovanje pravne zaščite (SPPZ) o tem obvestiti zavarovatelja – ARAG. S prenehanjem članstva v PSS preneha zavarovalno varstvo po dodatnem zavarovanju pravne zaščite v smislu 2. in 3. člena SPPZ.

Člani Policijskega sindikata Slovenije lahko pod izredno ugodnimi pogoji sklenete razširitev zavarovanja pravne zaščite preko zavarovalnice pravne zaščite ARAG še na področjih: 

- paket služba

- paket družina

- paket nepremičnine

- paket promet

Vse kar je potrebno storiti, je vaša osebna odločitev, katero izmed možnosti razširitve zavarovanja pravne zaščite želite skleniti. Za razširitev zavarovanja pravne zaščite zgolj kliknite na spodnji gumb in sledite navodilom. Prepričani smo, da boste našli zavarovanje, ki vam ustreza. 

 

Dokumentacija:

V vseh ostalih primerih, ki izhajajo iz obdobja, ko zavarovanje še ni bilo sklenjeno, pa v Policijskem sindikatu Slovenije vloge članov za brezplačno pravno pomoč obravnavamo individualno in v skladu s Pravilnikom. Več o pravni pravni pomoči ARAG si lahko preberete na povezavi.

Opozorilo!

Da bi lahko vašo zahtevo, vlogo oz. prijavnico obravnavali vas prosimo, da najprej izpolnite in uredite lastni profil v aplikaciji PSS INFOSIS ( navodila spodaj) . Po ureditvi vašega osebnega profila, kjer je potreben vnos nekaterih osebnih podatkov, boste lahko podpisali in oddali izjavo ZVOP ( Zakon o varstvu osebnih podatkov ). Prosimo vas, da izpolnite vse rubrike in izjavo šele nato oddate. Pri tem vse opravite elektronsko in izjave ni potrebno tiskati, saj nam je – potem, ko jo oddate, vidna v aplikaciji PSS INFOSIS.

Po ZVOP 1, v mesecu maju 2018 pa ZVOP 2 in GDPR ( evropska direktiva o varovanju osebnih podatkov ) moramo namreč z občutljivimi osebnimi podatki ( članstvo v sindikatu ), delati v skladu s predpisi in zato potrebujemo vašo izjavo ZVOP.

Povezava na spletno aplikacijo PSS INFOSIS: https://infosis.pss-slo.org/login.php

Spodaj si preberite navodila za ureditev profila in oddajo izjave ZVOP.

Z upoštevanjem navodil, ki vas vodijo skozi celoten postopek izpolnjevanja, podpisa in oddaje izjave ZVOP, je sam postopek dokaj hiter in enostaven. APP deluje tudi na tablicah in mobilnih telefonih.