Odziv na članek v mediju Reporter

V zvezi članka objavljenega v mediju Reporter z naslovom »Je za policijo NATO nacistična organizacija? Prvi mož sindikata policistov Kristjan Mlekuš zaradi ameriškega umora Solejmanija poziva k izstopu Slovenije iz Nata« smo na Policijski sindikat Slovenije (v nadaljevanju PSS) prejeli novinarska vprašanja usmerjena v pridobitev stališč PSS, ki jih goji do članstva v mednarodnih organizacijah, kot je zveza NATO. 

Odziv na članek v mediju Reporter

V zvezi članka objavljenega v mediju Reporter (https://reporter.si/clanek/slovenija/je-za-policijo-nato-nacisticna-organizacija-prvi-moz-sindikata-policistov-kristjan-mlekus-zaradi-ameriskega-umora-solejmanija-poziva-k-izstopu-slovenije-iz-nata-750362?fbclid=IwAR2tugBylEwhYkd0NBxfnw6Q0icdhJ0NO-ITPnR03bdXIeBJWyJp3_8sMOw) z naslovom »Je za policijo NATO nacistična organizacija? Prvi mož sindikata policistov Kristjan Mlekuš zaradi ameriškega umora Solejmanija poziva k izstopu Slovenije iz Nata« smo na Policijski sindikat Slovenije (v nadaljevanju PSS) prejeli novinarska vprašanja usmerjena v pridobitev stališč PSS, ki jih goji do članstva v mednarodnih organizacijah, kot je zveza NATO. 

Pojasnjujemo, da je PSS samostojna, demokratična, prostovoljna, nestrankarska, interesna organizacija zaposlenih v Policiji, Ministrstvu za notranje zadeve, v drugih državnih organih in v lokalnih skupnostih, v katerih ima PSS reprezentativnost.  V njej preko 5000 članic in članov organizirano, v skladu s programom in statutom, uveljavlja in varuje svoje ekonomske, socialne, kulturne in druge interese.

Navezujoč se na navedeno, se v PSS od navedb v predmetnem članku javno distanciramo in dodajamo, da se PSS ni in se tudi v bodoče ne bo opredeljeval do dnevno političnega dogajanja, mednarodne politike in članstva v varnostnih organizacijah, dokler slednje niso neposredno povezane s pravicami in interesi delavcev, ki jih PSS zastopa.