Tradicionalno druženje vodnikov službenih psov policije

Težko pričakovan dan, 25. Maj 2024, v jutranji Tacenski meglici, skozi katero se prebijajo sončni žarki, se zbirajo dekleta in možje postave, kateri imajo eno skupno lastnost, vsi so po srcu vodniku službenih psov.

Tradicionalno druženje vodnikov službenih psov policije

V ozračju je čutiti naboj tekmovalne napetosti, saj se bo vsak čas pričelo Srečanje vodnikov službenih psov policije iz cele Slovenije, katero je že pred leti postalo tradicionalno. Ker je organizacija vsako leto v domeni druge policijske uprave, smo za letošnje leto bili izbrani vodniki službenih psov iz Ljubljane. Za kraj srečanja je bil izbran poligon Policijske akademije v Tacnu.

Najprej je bil odigran turnir v malem nogometu, v katerem so sodelovale ekipe več policijskih uprav.


Po napetih tekmah je 1. mesto osvojila ekipa PU Murska Sobota 2. mesto PU Kranj, 3. mesto PU Celje. Za igralca turnirja je bil razglašen Sašo Zelenko (PU Kranj), za najboljši vrata za Marjan Casar (PU Murska sobota), pokal za fair play pa je dobila ekipa OSŠP.

Pri organizaciji so Policijski postaji vodnikov službenih psov Ljubljana pomoč nudili tudi Policijski sindikat Slovenije, Območni policijski sindikat Ljubljana, Sindikat policistov Slovenije, IPA regionalni klub Ljubljana in Policijska akademije, za kar jim je organizacijski odbor neizmerno zahvaljuje. Srečanja se je udeležil tudi direktor PU Ljubljana Tomislav Omejec, kateri je nagovoril vse sodelujoče.

Druženje je trajalo do poznih večernih ur, ko so se vsi udeleženci vračali na vse strani Slovenije polni lepih vtisov. Naslednje leto se ponovno srečamo v organizaciji Enote vodnikov službenih psov Nova Gorica.


Fotografije: Tomaž Grum, Darja Zgonc, Miran Pintar
Besedilo: Miran Pintar

Datoteke