8. Kongres Policijskega sindikata Slovenije

Danes, dne 27.10.2023 je v hotel Four points by Sheraton na Brdu pri Ljubljani potekal 8. Kongres Policijskega sindikata Slovenije

8. Kongres Policijskega sindikata Slovenije

Kongresiste je v kratkem uvodnem nagovoru pozdravil g. Rok Cvetko, ki je PSS vodil v mandatu 2019 - 2023.

Po izvolitvah delovnih teles, sprejetju Poslovnika in Dnevnega reda, je vodenje Kongresa prevzelo delovno predsedstvo. Kongresistom je bilo predstavljeno mandatno poročilo v 7. mandatu PSS in sprejem smernic za nadaljnje delo.

Sledila je predstavitev kandidata za predsednika v novem mandatu g. Roka Cvetka. Novi predsednik je bil v skladu s poslovnikom izglasovan na javnem glasovanju, nato pa je bil na tajnem glasovanju izglasovan še Nadzorni odbor s tremi člani in Statutarna komisija s petimi člani.

Po kratkem odmoru so kongresiste nagovorili minister za notranje zadeve, g. Boštjan Poklukar, generalni direktor Policije, g. mag. Senad Jušić in predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja, g. Branimir Štrukelj.

Po naznanjenih rezultatih volitev s strani volilne komisije je kongresiste nagovoril tudi novo izvoljeni predsednik g. Rok Cvetko, ki je v nagovoru povzel smernice in cilje nadaljnjega dela. Kongres se je zaključil s podelitvijo bronastih, srebrnih in zlatih priznanj PSS ter priznanj za posebne dosežke, ter priznanjem za območni policijski sindikat leta, ki ga je tokrat prejel OPS CVZ.