5. Memorial Damijana Kukoviča - vabilo

Tekaško - Kolesarska Sekcija IPA Kluba Ljubljana v sodelovanju s PSS OPS Ljubljana in PP Litija, dne 26. 08. 2023 vabi na »5. MEMORIAL DAMIJANA KUKOVIČA« – Kolesarski vzpon ter pohod na Janče.

5. Memorial Damijana Kukoviča - vabilo

Dogodek bo potekal ob normalnem prometu, upoštevaje vsa pravila CPP. Trasa je v celoti asfaltirana in je dolga cca 20 km, premagati pa bo potrebno cca. 700 višinskih metrov. Primerna je za vse vrste koles. Za udeležence pohoda je start v Jevnici.

Za člane IPA Kluba Ljubljana in PSS OPS Ljubljana stroške štartnine krije IPA Klub Ljubljana ter PSS OPS Ljubljana. Za ostale udeležence pa je štartnina 10 eur na osebo (na kraju samem). Zbrana sredstva bomo kot vsako leto namenili za cvetlični aranžma, katerega bomo položili ob dnevu spomina na mrtve na Damijanov grob, preostanek zbranih sredstev pa bomo namenili njegovi družini. Vsak udeleženec prejme spominsko darilo, topel obrok in pijačo. Za hrano in pijačo bo po koncu poskrbljeno na strelišču LD Kresnice, na Tujem Grmu (oddaljeno cca 200 m - makadam).

Za udeležence pohoda je zbor prav tako na PP Litija. Nato se bomo z avtomobili odpeljali do Jevnice, od tam pa se bomo peš odpravili mimo spomenika žrtvam NOB skozi gozd na Tuji Grm. Pot je ves čas lepo markirana, saj je del ZPP, Ljubljanske mladinske poti in Evropske pešpoti E6. Hoje v eno smer je približno 2 uri, pri čemer naredimo višinske razlike 513m.

Dogodek bo odpovedan v primeru slabega vremena.

Na dogodek so vabljeni tudi svojci pokojnega prijatelja in sodelavca, ki nas bodo pričakali v cilju na lovskem strelišču LD Kresnice na Tujem Grmu.

ZBOR: 8.30 NA PP Litija, avtomobile parkirate na parkirišču gostilne pri Mostu v Litiji, ki je od PP oddaljena cca. 50m

START: 9:00 PP LITIJA

TRASA ZA KOLESARJE: PP Litija - Cestno podjetje Litija (prižig svečke Damijanu, na mestu kjer je podlegel poškodbam) – Šmartno pri Litiji – Malo Trebeljevo – Prežganje – Volavlje – Janče (Planinski dom na Jančah) – Tuji Grm.

TRASA ZA POHODNIKE: Iz Jevnice mimo spomenika žrtvam NOB skozi gozd na Tuji Grm. Pot je ves čas lepo markirana, saj je del ZPP, Ljubljanske mladinske poti in Evropske pešpoti E6. Hoje v eno smer je približno 2 uri, pri čemer naredimo višinske razlike 513m.

PRIJAVE:  najkasneje do srede 23.8.2023 Anže GROM, tel: 041/777 – 661, e-mail: anzegrom@gmail.com; anze.grom@policija.si in Dušan BARTELJ tel: 070/611-392, e-mail: dusan.bartelj@policija.si, dule.bartely@gmail.com