5. memorial Damijana Kukoviča

V soboto 26.8.2023 so člani KTS IPA Kluba Ljubljana in OPS Ljubljana v sodelovanju s PP Litija uspešno izpeljali 5. memorial Damijana Kukoviča - kolesarski vzpon in pohod na Janče.

5. memorial Damijana Kukoviča

Udeleženci so se zbrali ob 8.30 uri na PP Litija. Po predstavitvi samega poteka izvedbe so naredili skupinsko fotografijo in se Damijanu poklonili z minuto molka. Nato so se pohodniki pod vodstvom g. Petra Jelenca z vozili odpravili do Jevnice, kjer so parkirali vozila in se odpravili na pohod proti Jančam. Udeleženci kolesarskega vzpona so se odpravili do mesta nesrečnega dogodka, kjer je med opravljanjem nalog pred 9. leti zaradi strela iz pištole podlegel naš sodelavec in prijatelj Damijan. Ob spominski plošči pri cestnem podjetju Litija so Damijanu v spomin prižgali svečko ter na kratko udeležencem predstavili nesrečni dogodek.  Za tem so se kolesarji vsak v svojem tempu in v prijetnem vzdušju ter vsak po svojih zmogljivostih odpravili proti Jančam. Po prihodu na cilj so prijetno druženje nadaljevali ob dobri hrani in pijači ter zaključili na lovskem strelišču LD Kresnice na Tujem grmu. Na dogodku so od zunanjih udeležencev zbrali sredstva, katera bomo v celoti namenili za aranžma, kateri bo ob dnevu spomina na mrtve krasil spomenik na Damijanovem grobu.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujejo vsem donatorjem in podpornikom, predvsem predsedniku IPA Kluba Ljubljana g. Mihaelu Burilovu, predstavniku OPS Ljubljana na PP Litija g. Tomažu Setničarju, Mesarstvu Godec, Jurij Godec s.p. in tiskarni AS DESIGN D.O.O, ki so s svojimi sredstvi v celoti podprli dogodek. 

Iskrena hvala vsakemu udeležencu, ker ste s svojo prisotnostjo naredili dogodek še posebej lep. Hvala predstavniku GPU g. Matjažu Leskovarju, predstojniku PP Litija g. Gorazdu Sinjurju, predstavniku duhovne oskrbe, policijskemu Vikarju g. Jona - Janezu Venetu, zunanjim udeležencem, predstavnikom drugih IPA Klubov, družini Jelenc, družini Kukovič in najožjim Damijanovim prijateljem, da so si vzeli čas in s svojo prisotnostjo polepšali ta dogodek.

Hvala ker Damijana nosite v srcu in ga ohranjate v lepem spominu! V veselje je, da se vsako leto zbere vse več udeležencev in upajmo, da se prihodnje leto ob 10. obletnici ter 6. Memorialu zberemo v še večjem številu.

Na snidenje v prihodnjem letu!